Over ons

Rond 1990 zijn we begonnen met het vermeerderen in de vorm van stekmateriaal. Dat stekmateriaal is afkomstig van een ca. 3 meter hoge struik van ongeveer 20 jaar. Elk jaar kwamen er meer stekjes bij en uiteindelijk, na acht jaar, waren er voldoende stekjes uitgegroeid tot mooie verkoopbare planten. Daarnaast kwamen er ook nog zes andere soorten en ook die leverden het nodige stekmateriaal.

Tevens proberen we struiken ook een vorm te geven bijvoorbeeld bollen, maar ook blokken, kegels, piramides, beertjes en bolletjes op stam. Zoals u misschien wel begrijpt duurt het jaren om deze struiken zover te krijgen om ze te verkopen. Alle buxusplanten en -figuren zijn van ons eigen stekmateriaal en we kopen niets in. Verder gaan wij heel milieuvriendelijk met de planten om; wij gebruiken geen gif of andere chemische middelen.

Helaas loopt de verkoop van buxusplanten al een aantal jaren terug. Dit komt door de aantasting van de buxusplanten door de buxusmot of schimmel. Wij gebruiken zogezegd geen bestrijdingsmiddelen waardoor het steeds moeilijker wordt de planten “schoon ” te houden.

Natuurlijke vijanden van de buxusmot zijn er nog niet echt. Voorlopig dus nog wel een probleem.

Veel klanten kiezen daarom voor andere haagplanten zoals Japanse hulst of Taxussoorten. Ook wordt Portugese Laurier steeds populairder.

Dat is dan ook de reden dat wij langzamerhand naar een Ilex ( Japanse hulst)-, Portugese Laurier- en taxuskwekerij overschakelen.

De buxusplanten die er nog staan worden verkocht, nieuwe planten komen er in principe niet meer bij.