Over ons

Rond 1990 zijn we begonnen met het vermeerderen in de vorm van stekmateriaal. Dat stekmateriaal is afkomstig van een ca. 3 meter hoge struik van ongeveer 20 jaar. Elk jaar kwamen er meer stekjes bij en uiteindelijk, na acht jaar, waren er voldoende stekjes uitgegroeid tot mooie verkoopbare planten. Daarnaast kwamen er ook nog zes andere soorten en ook die leverden het nodige stekmateriaal.

Tevens proberen we struiken ook een vorm te geven bijvoorbeeld bollen, maar ook blokken, kegels, piramides, beertjes en bolletjes op stam. Zoals u misschien wel begrijpt duurt het jaren om deze struiken zover te krijgen om ze te verkopen. Alle planten en figuren zijn van ons eigen stekmateriaal en we kopen niets in. Verder gaan wij heel milieuvriendelijk met de planten om; wij gebruiken geen gif of andere chemische middelen.

Kort gezegd: Buxuskwekerij Ootmarsum is een uit de hand gelopen hobby met als resultaat buxusplanten van een uitstekende kwaliteit!

Omdat de meeste planten pas bij de bestelling uit de volle grond worden gestoken, stellen wij het op prijs uw bestelling 24 uur van tevoren te ontvangen.